BENZEMA KLAR FOR ALL-ITTIHAD – SKAL TJENE OVER EN MILLIARD I ÅRET

Gullballvinner Karim Benzema (35) fortsetter karrieren i Saudi-Arabia.

Det bekrefter hans nye klubb tirsdag kveld. For to dager siden ble det bekreftet at Real Madrid-kapteinen var ferdig i den spanske hovedstaden, der han har spilt siden 2009.

35-åringen gjør som tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo og fortsetter karrieren i en uhyre lukrativ avtale i det styrtrike, men svært omstridte Saudi-Arabia.

Ifølge Marca vil kontrakten hans med All-Ittihad være verdt 100 millioner euro i året, pluss 20 millioner euro i bonus – dersom han også blir ambassadør for oljenasjonens søknad for å arrangere fotball-VM i 2030.

Ifølge transferjournalisten Fabrizio Romano kan lønnen bli så mye som over to milliarder i året – om du inkluderer sponsorinntekter. Benzema har skrevet under på en toårskontrakt med mulighet til forlengelse med ytterligere ett år.

I videoen klubben har lagt ut, poserer franskmannen med årstallet 2026 på sin nye drakt. All-Ittihad ble arabiske mestere denne sesongen.

All-Ittihad er en av fire toppklubber i landet som nå er eid 75 prosent av Saudi-Arabias statlige investeringsfond. Ifølge en Twitter-melding på mandag ble det gjort kjent at Benzemas nye lag, Cristiano Ronaldos All Nassr, samt Al Ahli og Al Hilal er direkte underlagt den saudiske stat.

Det er også dette investeringsfondet som har kjøpt den engelske Premier League-klubben Newcastle. De er klare for neste sesongs Champions League etter fjerdeplassen i ligaen denne våren.