KRISTOFFS WATT-AVSLØRING VEKKET LATTER

Killerinstinkt. Aggressivitet. Adrenalinkick. Risiko. Det er hva treneren krever av Alexander Kristoff (35) før dagens etappe i Tour de France.

– 90 prosent av en spurt avhenger av det som skjer før de siste 200 meterne, sier Stein Ørn.

Han snakker om viktigheten av posisjonering før en spurt. Altså det å ligge riktig plassert idet feltet forbereder seg på finalen.

For Alexander Kristoff er ikke den aller raskeste spurteren i Tour de France. De beste mulighetene kommer mot slutten av rittet. Når alle andre er slitne.

Treneren hans svarer likevel «selvfølgelig kan han det» på spørsmål om 35-åringen kan vinne dagens etappe. Men en prosentvis sjanse vil ikke Ørn ut med.

– Han har aldri vært bedre til å ta gode valg når det drar seg til enn akkurat nå, sier han til VG.

I et intervju med magasinet Landevei, så avslørte Kristoff uttrykk at han produserer mellom 100 og 200 watt mindre i spurten i dag enn han gjorde da han var som raskest for ti år siden.

Stein Ørn bekrefter opplysningene.

Og da VG fortalte dette til en internasjonal journalist på pressesenteret i Tour de France denne uken, så var reaksjonen høylydt latter.

– Da vinner han ikke en etappe i årets ritt, fastslo vedkommende.

Ørn uenig

Men Stein Ørn er mer opptatt av det mentale enn det fysiske foran dagens og morgendagens relativt flate etapper.

– Alexander har levert mer watt enn han gjør i dag, men de beste prestasjonene hans kom på de verdiene der han ligger i dag. Det er ikke det viktigste for å lykkes nå, sier Ørn.

Han forteller om hvor viktig det er å få tenning i Alexander Kristoff.

Villdyret må våkne.

– Den nødvendige aggressiviteten må dukke opp. Han må tørre. «Kicket» må melde seg. Han må tørre å ta risiko og ville dette. Jeg vil se det killerinstinktet og se at han har adrenalin, sier Ørn til VG.