Hyller Vetlesen-salget: – Dreieboka for norske overganger

Bodø/Glimt bekrefter at langslagsspiller Hugo Vetlesen forlater klubben til fordel for belgiske Club Brugge. Kommentator kaller overgangen et eksempel til etterfølgelse.

Bodø/Glimt bekrefter selv overgangen på sine nettsider mandag formiddag.

Dermed ble den dramatiske cupkampen mot TIL onsdag Vetlesens siste kamp i den helgule trøya.

Midtbaneeleganten måtte stå over toppkampen mot Molde i går.

I februar signerte Glimts nummer 10 en ny kontrakt med klubben etter mange overgangsrykter.

Det skjedde etter at klubben angivelig avslo et bud på Vetlesen fra Feyenoord. Budet skal ha hatt en totalramme på rundt 65 millioner kroner.

Dermed unngikk klubben at Vetlesen kunne gå gratis etter årets sesong.

Daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt bekrefter overfor NRK at de har vært i forhandlinger med den belgiske klubben en tid, og at de nå er kommet til enighet.

– Det har ligget i kortene siden han signerte ny kontrakt i vinter at vi skulle finne en løsning dersom timing og klubb var riktig. Hugo har hatt en fantasitsk tid og utvikling hos oss. Nå venter et nytt eventyr for ham.

– Vi er veldig takknemlig for det han har bidratt med. Han har vært en viktig spiller for oss de siste årene, legger Thomassen til.

– Det snakkes om opp mot 90 millioner kroner. Hva kan du si om overgangssummen?

På nettsidene til den belgiske klubben presenteres Vetlesen i drakten til sin nye klubb. Der kommer det frem at han har signert en kontrakt som varer til 2027.

En som står smilende igjen etter overgangen, er Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Bergenseren har trent Hugo Vetlesen siden han kom til Bodø i 2020, og unner han å gå til en større klubb etter arbeidet han har lagt ned for Glimt.

– Det har vært tre flotte år med Hugo. Timingen for han er veldig god nå. Det er en litt trist dag, men en veldig god dag. Vi ønsker Hugo alt det beste for fremtiden.

Knutsen sier at de er innforstått med at når spillere som Vetlesen presterer som de gjør, er de i Glimt på lånt tid. Han trekker frem utviklingen til Vetlesen siden han kom.