TALENTETS VALG SKAPER KRAFTIGE REAKSJONER: − IKKE BRUK FOR SPILLERE SOM IKKE VIL VÆRE HER

Daniel Bassi (18) sin forventede overgang til Bodø/Glimt har satt sinnene i kok i Tromsø. Faren hadde regnet med reaksjoner.

Tromsø-spiller Ruben Yttergård Jenssen er klar i sin tale:

Det var onsdag formiddag lokalavisen iTromsø sprakk nyheten om at Daniel Bassi forlater Tromsø gratis til fordel for rival Bodø/Glimt.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i Tromsøs supportermiljø.

– Jeg er sjokkert, forbannet og skuffet. Det er mine umiddelbare tanker og de tror jeg at jeg deler med veldig mange andre, forteller leder i supporterklubben Forza Tromsø, Morten Killingberg til Nordlys.

Kontrakten til Bassi går ut etter sesongen. Derfor har han siden 1. juli kunne forhandle med andre klubber. Valget ser ut til å ha falt ned på Tromsøs argeste rival.

– Jeg regner med han er ferdig i TIL. Forza Tromsø forventer at klubben kvitter seg med ham. Det er vi klar på. Vi ønsker ikke å se ham i TIL-drakt på Alfheim. Det er et hån mot oss som støtter klubben og følger TIL overalt, sier Killingberg videre.

Ruben Yttergård Jenssen beskriver Bassi som en god fotballspiller og en fin gutt, med kanskje ikke de beste rådgiverne.

– Jeg forstår de reaksjonene som kommer. Sånn er det når man har to lag som er rivaler. Nå som det er så ferskt så er det mange som er skuffa, sier Jenssen.

– Jeg skulle ønske jeg kunne ønske han lykke til i sin nye klubb, det kan jeg ikke nå.

Far Stig Jakobsen sier til VG at ingenting er signert ennå, men har fått med seg reaksjonene.

– Det er forventet. Det er noen få klubber som har rivaler. Vålerenga mot Lillestrøm, Rosenborg mot Molde og Tromsø mot Glimt. Alt som foregår mellom de klubbene vil skape reaksjoner, sier Jakobsen til VG.

– Med en gang slike spekulasjoner kommer frem så går det en kule varmt.

Bassi er for tiden på Malta og spiller U19 EM for Norge. Faren tror ikke alt styret nå vll påvirke han.