Kristoff straffet før start – så ble det ny spurtfiasko

Alexander Kristoff blir bøtelagt og Uno X-laget mister verdifulle poeng etter at nordmannen ureglementert skal ha kvittet seg med søppel i torsdagens Tour de France-etappe. Fredag måtte 36-åringen se seg slått i nok en spurt.

– Det med forsøpling er noe svineri, og hvis vi har gjort noe feil, så skal vi ta den straffa vi fortjener, sa sportsdirektør Kurt-Asle Arvesen til NRK før start på fredagens etappe fra Mont de Marsan til Bordeaux.

Der ble det som ventet en massespurt, men Uno-X fikk ikke opptrekket de siste kilometerne til å sitte. Da ble det nok en gang for tøft for Alexander Kristoff, og han ble nummer ni.

– Helt på slutten var det egentlig bare at vi ikke fikk «flowen» frem og vi måtte stå på trå de siste 500 meterne, og da er det nesten umulig å gjøre det bra, sier Kristoff til NRK.

– Det er veldig små marginer og vi er litt uheldig også i dag. Men det er en ny dag i morgen, og da tror jeg vi skal bytte litt på rollene, fortsetter han.

I stedet blir han hjelperytter for enten Søren Wærenskjold eller Rasmus Tiller.

– Det er en litt tøffere avslutning, så vi får gå for en av de litt sterke gutta, sier Kristoff.

Belgiske Jasper Philipsen var igjen sterkest, og tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France. Veteranen Mark Cavendish ble nummer to, foran Biniam Girmay.

Kristoff: – Ikke fått det med meg

Men dagen startet altså med at NRK kunne avsløre at Kristoff har fått en bot på 500 sveitserfranc, det vil si drøyt 6000 kroner. Verre er det at laget er fratatt 25 UCI-poeng.