Keeperhelten spådde den dramatiske strafferedningen: – Jeg sa det til alle sammen

England-keeper James Trafford reddet både straffe og retur på overtid, og sørget for spanske tårer, en historisk bragd og en etterlengtet U21-triumf.

– Jeg sa det til alle sammen i dag morges at jeg kom til å redde en straffe. Da det ble straffe, visste jeg at jeg kom til å ta den. Jeg sa det til alle vennene mine hjemme også. Det var ganske enkelt, sier keeperhelten James Trafford til Channel 4 etter kampen.

20-åringen gjorde karrierens hittil viktigste redning – på høydramatisk vis – da Spania fikk straffe dypt inne i overtiden. England ledet U21-EM-finalen 1–0 da Spania-kaptein Abel Ruiz fikk sjansen til å utligne.

Men da det gjaldt som mest vartet Trafford opp med en glimrende dobbeltredning: Først tok han straffeforsøket til Ruiz, deretter returen.

Historisk bragd

De engelske talentene slo Spania 1–0 i finalen og det betyr at de er europamestere – uten å slippe inn et eneste mål gjennom hele turneringen.

Det har ingen gjort før dem.

«Angrep vinner kamper, forsvar vinner titler,» sa den legendariske treneren Sir Alex Ferguson en gang. Det var definitivt tilfellet for Englands U21-landslag.

Tsjekkia, Israel (to ganger), Tyskland, Portugal og Spania ble alle slått uten mål imot, og målforskjellen endte på 11–0.

– Det betyr mye for oss. Vi er et veldig godt lag og har troen på at ingen kan score mot oss. Og det viste vi, sier Trafford.

Ruiz, som til daglig spiller i portugisiske Braga, kunne ikke bare tvunget frem ekstraomganger og blåst nytt liv inn i Spanias EM-håp, men også blitt mesterskapets målkonge hadde han scoret.

I stedet endte det med Englands første U21-tittel på 39 år og tårer for den spanske spissen.

Kontrastene kunne knapt vært større for Ruiz og Trafford. Sistnevnte kronet et glimrende mesterskap med å bli den store helten helt på tampen, og skal trolig bli Premier League-keeper på fulltid neste sesong:

Keepertalentet, som har spilt for aldersbestemte lag i Manchester City, blir ifølge The Athletic nyopprykkede Burnleys førstevalg mellom stengene neste sommer.

En overgang skal være så godt som i boks.