HAALAND-FEBER I TOKYO: SCORET TO MÅL I SESONGENS FØRSTE TRENINGSKAMP

TOKYO (VG) (Yokohama F. Marinos – Manchester City 3–5) Tusenvis av japanere sto klare for å se Erling Braut Haaland (23) og Manchester City. Nordmannen viste seg frem allerede etter seks minutter og 51 sekunder.

Kun seks minutter behøvde Manchester Citys toppscorer på å score sitt første mål i sesongoppkjøringen.

Haaland startet på benken, men kom i likhet med landsmannen Oscar Bobb (20) inn i pausen.

Sistnevnte viste seg frem med sine kjappe føtter og lekne teknikk. Han var nær både scoring og assist, men det var Haaland som gjorde som han pleier. Likevel var han ikke helt fornøyd etter kampen.

– Det føles bra (å få debuten). Jeg var ikke så fornøyd med hvordan jeg spilte i dag, men det var veldig gøy. Jeg er veldig glad for hvordan vi vinner og at vi står sammen, sier Oscar Bobb til VG.

– Jeg er supertakknemlig for å ha fått debuten, men man vil jo alltid gjøre sitt beste og når man ikke føler at man får vist seg på sitt beste så er det litt skuffende, fortsetter han.

24. juli i fjor scoret han sitt første mål allerede tolv minutter i debuten mot Bayern. Ett år senere gikk det enda fortere.

Phil Foden spilte ham fri og da satte spissen inn ballen med venstrefoten – på typisk Haaland-manér.

Like etterpå kunne han ha scoret igjen, men Phil Foden valgte å skyte istedenfor å spille Haaland på tilnærmet åpent mål.

Haaland skulle likevel få sitt andre mål. På overtid slo João Cancelo ballen inn foran mål, og da fikk Haaland en enkel jobb.

– Han kan score 50 mål denne sesongen.

Det sa en av mange spente supportere ikledd Manchester City-drakt med nummer ni utenfor stadion før kampen.

Unggutten var en av svært mange som bar nordmannens navn på ryggen i den VG-sendte kampen mellom Yokohama Marinos og Manchester City.

Japanerne tok ledelsen 2–0, før John Stones og Julián Álvarez utlignet før hvilen.