HAALAND USYNLIG I TOKYO: LAPORTE SIKRET SEIEREN I GIGANTMØTET

(Bayern München – Manchester City 1–2) For andre gang på rad startet Erling Braut Haaland (23) på benken, men i motsetning til sist, ble det en kamp som trolig går rett i glemmeboken.

– Han er 23 år. Han har et ønske om å forbedre seg på mange områder. I dag fikk vi involvert ham lite, sier manager Pep Guardiola om Haaland etter kampen.

For der Haaland kun trengte om lag seks minutter på å score sitt første mål i sesongoppkjøringen i 5–3-seieren over Yokohama Marinos, var han aldri i nærheten i den siste av de to treningskampene Manchester City spiller i Japan.

Guardiola var derimot ikke bekymret.

– Jeg tror han er i perfekte omgivelser, fordi klubben i seg selv er perfekt. Du ser hvor mye han ønsker å forbedre seg, sier Guardiola.

Stjernespissen kom i likhet med landsmannen Oscar Bobb inn ved pause, men ingen av de var direkte involvert i matchvinnermålet til midtstopperen Aymeric Laporte.

Heller ikke Bobb viste seg frem i like stor grad som mot Yokohoma Marinos, hvor han fikk ros av Pep Guardiola etter kampen.

Unggutten James McAtee ga Manchester City ledelsen til pause, hvor manager Pep Guardiola mer eller mindre byttet rubbel og bit i det VG-sendte oppgjøret.

Samtidig byttet Bayern München alle elleve, noe som kanskje satte sitt preg på kampen. Det var tregt, tafatt og uinspirerende i ekstremvarmen i Tokyo. Selv om kampen hadde avspark så sent som 19.30, var det over 30 grader ved kampstart.

Mathys Tel utlignet for Bayern ti minutter før full tid, men Laporte satte inn 2–1-målet få minutter etterpå.

Nå reiser Manchester City videre til Sør-Korea for å spille ytterligere en treningskamp mot Atlético Madrid, før de vender snuten hjemover til Europa.