SJEKK VÅLERENGAS SKREKKTALL: − VI MÅ DRITE I HVEM VI MØTER

Ingen lag har plukket færre poeng på hjemmebane enn Vålerenga denne sesongen. Nå venter flere knalltøffe kamper for den nedrykkstruede Oslo-klubben.

Vålerengas uavgjortkamp mot Haugesund betyr nemlig at de nå befinner seg under streken i Eliteserien.

– Det vil alltid være sånn at man kjenner på det når man skal ut å konkurrere en lang høst. Det handler om hvordan man klarer å snu det til å være inspirere og få ut det beste av seg selv, både som enkeltspiller og som lag, sier Vålerenga-trener Geir Bakke.

Han setter seg ned med VG etter mandagens treningsøkt på Intility Arena. Med kamp søndag og rekruttkamp mandag, var det kun fem utespillere som hadde en liten økt ute på feltet.

Til helgen skal de spille bortekamp i Molde, som er den første av tre svært krevende bortekamper. Viking og Bodø/Glimt venter i henholdsvis Stavanger og Bodø.

– Vi må drite i hvem vi møter og ta tre poeng fremover, sier Fredrik Oldrup Jensen til VG.

Vålerenga er trolig nødt til å snu en grusom trend denne sesongen. De er ligaens dårligste hjemmelag med én seier, én uavgjort og syv tap på Intility Arena denne sesongen.

– Det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi skal slå de fleste lag her hjemme, og så står vi med én seier etter halvspilt sesong, sier Petter Strand til VG.

– Sånn kan man ikke ha det i lengden. Vi må gå til hver kamp og plukke poeng. Det er ikke så mye annet å gjøre, slår Oldrup Jensen fast.

– Det er en del hjemmekamper hvor vi føler at vi hadde fortjent mer, men når det skjer såpass mange ganger så er det ikke tilfeldigheter. De beste lagene får marginene med seg og ikke mot seg, sier Vålerenga-spilleren.

Det betyr at de har tatt seks poeng mindre enn Eliteseriens nest verste hjemmelag, som er tabelljumbo Aalesund. De har tatt samtlige ti poeng på hjemmebane.

– Det er ikke så lett å prate om ting som skjedde før jeg kom, men vi har ikke vært veldig poengplukkere etter at jeg kom heller, sier Bakke.

– Det har gått litt igjen i år at motstanderne har fått mye ut av lite. Det kjennetegner gjerne et lag som ikke er i flyten.