ARSENAL-PROFILEN OM KAPTEIN ØDEGAARD: − DERE SER DET IKKE, MEN HAN ER TØFF

LONDON (VG) Han er ledestjerne for et ungt lag. Forventningene er skyhøye og noe helt annet enn for bare ett år siden. Etter sesongens første nedtur hadde Martin Ødegaard (24) én beskjed til resten av laget.

– «At vi skulle gå ut med hodet hevet», sier en svært skuffet Gabriel Martinelli til VG om den norske Arsenal-kapteinens trøstende ord i garderoben lørdag kveld.

Den driblesterke brasilianske kantspilleren likte dårlig – i likhet med resten av laget, trener Mikel Arteta og fansen – å avgi poeng så tidlig. 2–2 hjemme mot Fulham i deres egen storstue var tungt å svelge.

Arsenal-klubblegende Martin Keown sa etter kampen at prestasjoner som mot Fulham kostet klubben ligatittelen i 2022/2023.

Premier League er bare tre runder gammel, men Ødegaard & co. må allerede nå tåle å bli sammenlignet med seg selv.

Og den som skal lede Arsenal på banen er Ødegaard.

– For noen kan det være en belastning å være kaptein. Jeg har hatt kapteiner før som har følt for mye press. Men det ser ut som Ødegaard liker, får selvtillit og bruker det ansvaret han har fått på riktig måte, mener Henning Berg – tidligere Premier League-proff og nå trener for Allsvenskan-klubben AIK.

24-åringen gjorde det han kunne lørdag også.

På Emirates-gresset oppildnet Ødegaard fansen, løp mye, skapte en del selv og jaget på lagkompisene for scoring de 83 minuttene han spilte før han ble byttet ut. Likevel endte det med skuffelse.

Denne sesongen er jobben som kaptein trolig enda vanskeligere enn tidligere.

For forventningene har skutt i været etter det de leverte i en slags outsider-rolle sist sesong. I tillegg skal Arsenal spille Champions League. Laget er ungt. Arsenals startellever var over tre år yngre i snitt sammenlignet med Fulhams mannskap.