Slår tilbake mot Keanes Ødegaard-kritikk: – Smalt fra første minutt

Roy Keane langer ut mot det han fikk se før kampen mellom Arsenal og Manchester United. Landslagssjef Ståle Solbakken hever ikke på øyenbrynet av den grunn.

I minuttene før søndagens storkamp mellom Arsenal og Manchester United, fanget TV-kameraene opp en vennskapelig seanse i spillertunellen på Emirates.

Der sto Arsenal-kaptein Martin Ødegaard, som etter hvert utvekslet en klem og noen ord med både Casemiro og Sergio Reguilón fra Manchester United, to spillere han kjenner fra tiden i Real Madrid.

Også de to lags keepere, Aaron Ramsdale og Andre Onana, ble filmet mens slo av en prat i minuttene før kamp.

Vennskapeligheten får Roy Keane, kjent for sin kompromissløse stil både som fotballspiller og TV-ekspert, til å lange ut.

– Jeg ser bildene fra spillertunnelen, og alle synes nok at jeg er «old school» nå, men jeg kan ikke forstå hvorfor man skal snakke med folk man skal ut i kamp mot. Dere skal snart sparke dritten ut av hverandre, sier han ifølge Manchester Evening News.

Keane stusser også på at de tok hverandre i hendene før avspark.

– Jeg gjorde aldri det før kamp, men etterpå. Kanskje disse unge ekspertene ved siden av meg må oppdra meg, la han til, og siktet til TV-kollegene Micah Richards og Theo Walcott.

– Jeg ville aldri ha gjort det, svarte Walcott.

NRK spurte landslagssjef Ståle Solbakken om utsagnene på mandagens pressekonferanse.

– Jeg synes jo Roy Keane er en morsom ekspert. Jeg liker å høre på han jeg, men akkurat det der tar jeg med stor ro, sier Solbakken.

– Hvis det er kritikken Martin (Ødegaard) får i år, at han hilser på noen før kampen, da lever jeg fint med det, fortsetter han.

– Men er Keane inne på noe?

– Ikke hvis du så kampen, for det smalt fra første minutt der. Så spillerne klarer tydeligvis å skille mellom det.