REAGERER PÅ ØDEGAARD-OMTALE: − FOLK BØR TA SEG EN LITEN BOLLE

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge – Georgia 2–1) I sin 53. landskamp noterte Martin Ødegaard (24) seg for sitt tredje landslagsmål.

Etter kampen kom både han, landslagssjefen og lagkamerat Stefan Strandberg med stikk til pressen. På spørsmål om hvor deilig det blir å slippe maset om at han ikke scorer nok på landslaget, svarer han slik:

– Det bryr jeg meg lite om. Dere finner sikkert noe annet å mase om. Det er deilig med scoring, men jeg bryr meg ikke om maset. En fin følelse når den blir avgjørende, sier Ødegaard til VG.

Han svarer deretter på spørsmål om kritikken som Stefan Strandberg har mottatt, før VG spør om hva han synes det blir for mye mas om.

– Er ikke jobben deres å mase og finne overskrifter? sier Ødegaard med et smil, før en NFF-ansatt dytter ham videre 48 sekunder ut i intervjuet:

Mandag skrev NRK om landslagskapteinens «skuffende tall». I mars spurte VG en rekke tidligere landslagsspillere om Norge får det beste ut av Ødegaard. 10 av 16 svarte «nei».

– Vi har snakket om hvor er Arsenal-versjonen av Martin Ødegaard med flagget på brystet. Dette her var en Arsenal-prestasjon, sa TV 2s Simen Stamsø Møller etter Georgia-kampen.

VG videreformidlet til Ståle Solbakken etter kampen at «mange» virket å mene at dette var en av Ødegaards beste landskamper. Det ville ikke landslagssjefen være med på.

– Jeg synes det er helt historieløst. Han spiller veldig bra i dag, men han har kun spilt gode landskamper i lang, lang tid. Så den kjøper jeg ikke. Det var en av mange, mange gode, sier Solbakken.

VG peker så på at han var et aktivum på banen, og som flere ganger var framme for å hausse opp publikum og skape stemning på Ullevaal:

Da vi spør landslagssjefen om hvilke steg Ødegaard har tatt som kaptein og ledertype på landslaget, kommer følgende svar:

– VG ville jo ikke ha han som kaptein, så kan dere ta et rådsmøte på hvorfor han ikke skulle være kaptein. Vi skjønte tidlig at han kom til å bli kaptein. Dere ville ha alle andre, sier Solbakken.