Mesterliga-tørke for Haaland: Uten mål på åtte timer

Det er ingen motstander Erling Braut Haaland har scoret så mange mål mot som RB Leipzig, men onsdag gikk han målløs av banen for femte gang på rad i Mesterligaen.

– Han er ikke med i kampen i det hele tatt, sa den tidligere Premier League-stjernen Robbie Savage ifølge BBC da Haaland misset fra kloss hold etter en halvtimes spill.

Selv om Haaland etter hvert kom ser mer inn i kampen og fyrte av seks skudd, så ble det en frustrerende kveld for nordmannen.

Kun to av de seks skuddene traff mål og de ble til gjengjeld enkelt reddet av Leipzig-keeper Janis Blaswich. Det gjør at Haaland fremdeles er målløs i sesongens Mesterliga og «bare» har ett mål på de siste fire kampene denne sesongen.

Haaland fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i nettopp Mesterligaen, hvor han debuterte med hat trick og kun trengte syv kamper på å nå ti mål.

Totalt står han med 35 mål i Mesterligaen på 32 kamper, men han har gått målløs av banen i de siste fem Mesterliga-kampene. Det er hans lengste rekke uten mål i turneringen, en rekke som tidligere aldri hadde gått over to kamper.

Kampene mot RB Leipzig i åttedelsfinalene i Mesterligaen forrige sesong ble en sterk kontrast for Erling Braut Haaland.

I kampen i Tyskland var Haaland anonym og frustrert da det endte 1-1. Selv om Haaland scoret mål fra første øyeblikk i Manchester City, hadde han på det tidspunktet «bare» scoret ett mål på de siste seks kampene.

Debatten om hvordan Haaland passet inn i Manchester City nådde da på mange måter sitt klimaks, for i returkampen stilnet nordmannen kritikken med fem mål i løpet av 63 minutter på banen – i en sesong hvor Haaland til slutt notert seg for den ene rekorden etter den andre.

De fem målene gjør også at RB Leizpig er motstanderen Haaland har scoret flest mål mot. Etter onsdagens kamp står han med elleve mål på syv kamper mot det tyske laget.