BODØ/GLIMT SENKET AV GAMLE HELTER – AVANSEMENTET I STOR FARE

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Club Brügge 0–1) Etter to kamper er Bodø/Glimt i kjempetrøbbel. Kjetil Knutsen (55) & Co. fikk nemlig ikke noe gledelig gjensyn med Hugo Vetlesen (23) og Philip Zinckernagel (28).

Begge var involvert i den avgjørende scoringen. Hugo Vetlesen spilte en glimrende pasning til sin danske lagkamerat, som slo den videre til lagkaptein Hans Vanaken.

Den høyreiste midtbanespilleren satte deretter inn kampens eneste mål. Målet ble behørig sjekket av VAR for en mulig offside på Zinckernagel, men etter om lag tre minutter med venting ble målet stående.

– Annenomgang blir så oppstykket. De vil ta ut tempoet og spiller på ledelsen. Vi klarer ikke å ta ut det potensialet som vi har når vi er på vårt beste. Det blir en del nesten. Det er en jevn kamp mot et solid Brügge-lag, er Glimt-trener Kjetil Knutsens dom overfor Viaplay.

– Det var litt vanskelig å henge med på en del avgjørelser. Det var vanskelig å forstå hvor listen lå. Dommeren var ikke avgjørende på annet enn at det ble for oppstykket, og at det ble lite effektiv spilletid, sier han på pressekonferansen etter kamp.

Glimt-spillerne lot seg flere ganger irritere over hyppige frispark. Både Albert Grønbæk og Fredrik Bjørkan fikk gult kort for munnbruk mot hoveddommer Ondrej Berka fra Tsjekkia.

– Det føltes som det ble frispark hvert minutt i en periode der – som regel i deres favør. Vi ønsket å sette tempo og spille hurtig angrepsspill langs bakken, men det ble veldig oppstykket og vi fant aldri rytmen, sier Glimt-kaptein Patrick Berg til VG.