HAALAND-TALL VISER BLYTUNG PERIODE: − SÅ IKKE UT SOM EN TRUSSEL I DET HELE TATT

(Arsenal – Manchester City 1–0) Tallene mot et solid Arsenal er blytung lesing for dem med hjertet i Manchester City. Samtidig ble Erling Braut Haaland (23) pakket inn og temmet i toppkampen – og tar landslagspause med en aldri så liten måltørke.

– Han er ikke i sonen nå, mener jeg. Det var merkelig. Han så ikke ut som en trussel i det hele tatt, vurderer John Cross, sjefskribent i den engelske avisen The Mirror, til VG.

Etter en svak kamp av både Manchester City og Haaland – der nordmannen blant annet havnet i tumulter med en i Arsenals støtteapparat etter kampslutt – tror han 23-åringen finner flyten på et tidspunkt.

– Men problemet med Haaland er at det ser ut som han spiller skikkelig dårlig når han ikke scorer. Fordi han bidrar liksom ikke med så mye mer enn scoringene. Andre spillere bidrar mer når de ikke scorer. Det er problemet.

Han gir spesielt Arsenal-midtstopper William Saliba mye av æren for at Haaland kom dårlig ut av toppkampen på Emirates Stadium søndag kveld.

Nordmannen hadde ikke ett eneste skudd i løpet av 90 minutter pluss tilleggstid.

– Saliba leste alt av fare, har en enorm fart. Haaland ble frustrert, tror jeg. Han var jo ingen trussel, sier Cross.

Også i de få avisene som søndag hadde publisert en spillerbørs får nordmannen dårlige skussmål.

«Fullstendig tatt ut av kampen. Gikk av uten et skudd», vurderer riksavisen iNews i sin spillerbørs og gir Haaland karakteren fire. Svakest av alle på banen sammen med Arsenal-spillerne David Raya og Eddie Nketiah.

I lokalavisen Manchester Evening News er de rausere med nordmannen og gir ham karakteren seks. De skriver at «Haaland ikke fikk mye å jobbe med, men at han virker å ha mistet litt av auraen sin».

«Nok en veldig dårlig prestasjon. Dukket unna en god mulighet i førsteomgang, ble knapt sett i den andre», skriver nettstedet goal.com.

Og inn i landslagspausen er Haaland inne i en dårlig trend.