Ødegaard-oppførsel vekker oppsikt: – Derfor de elsker ham

Martin Ødegaard «facetimer» fans, leser seg opp på Arsenal-historie og vandrer rundt i Nord-London sammen med supportere. Nå fullroses han fra flere hold.

Han er ydmyk. Da han nylig signerte sin nye kontrakt, gikk han rundt i gatene og snakket med folk i nærområdet. Han bryr seg oppriktig om samfunnet og det er derfor fansen elsker ham.

Det sier Simon Collings til NRK. Han har dekket Arsenal for avisen Evening Standard siden 2019/2020-sesongen og sett hele Ødegaards Arsenal-reise på nært hold.

Collings mener Norge-kapteinen er blitt uhyre populær blant supporterne, men ikke bare fordi han er blitt en fantastisk fotballspiller på banen.

Arsenal-reporteren trekker frem særlig to ting som har bidratt til å gjøre nordmannen til en supporterfavoritt:

Ødegaard er en stjerne, men han oppfører seg ikke som en, slår Collings fast.

Et eksempel på det kom nylig i kampen mot Bournemouth. Der fikk hardt kritiserte Kai Havertz sette inn sin første Arsenal-scoring på straffe etter at Martin Ødegaard tok en prat med Gabriel Jesus og tilsynelatende fikk overbevist spissen om at tyskeren skulle få ta det.

Etter straffemålet la Havertz ut en følelsesladet Instagram-melding.

«Setter pris på all støtten fra lagkamerater og fans. Det betyr mye». Ødegaard svarte i kommentarfeltet med et hjerte, som i skrivende stund har fått nesten 10.000 likerklikk.

Det har vært lett å se drammenserens popularitet i det siste.

Han har blant annet fått sin egen sang av supporterne, som nå ofte er å høre underveis mens laget fra Nord-London spiller kamper.

En annen som lar seg imponere, er Kaye Kaynak, som jobber som Arsenal-sjefskribent for nettstedet Football London. Han har fulgt klubben tettere enn de fleste de tre siste årene.

Han tror Ødegaard er så populær blant supporterne på grunn av hvordan han opptrer i samspill med supporterne.