Haaland latterliggjøres: – Det har bare med én ting å gjøre

Tre kamper på rad uten scoring er nok til at skadefryden dukker opp. Nå tas Erling Braut Haaland i forsvar av fotballprofiler.

– Det kommer til å være sånn for ham de neste 10-12 årene. Hvis det går tre-fire kamper uten at han scorer, vil det jo være et fokus på det. Men jeg er ikke bekymret, sier landslagssjef Ståle Solbakken til NRK.

Selv om Haaland er toppscorer i Premier League, har han de siste tre kampene spilt 90 minutter og gått målløs av banen mot både Wolverhampton og Arsenal (Premier League) og RB Leipzig (Mesterligaen).

På sosiale medier flommer det over av hets og latterliggjøring av nordmannen.

Hvis du tar Kylian Mbappé i Paris tror jeg han har gått 3-4 kamper uten mål. Da blir det det samme der, sier Solbakken til NRK.

Landslagssjefen har helt rett. PSG-stjernen har spilt tre 90-minuttere på rad uten scoring, i tillegg til en halvtime som innbytter uten nettkjenning.

At man blir kritisert må man kanskje regne med når man er en av verdens mest kjente fotballspillere, men også i etablerte medier får Haaland gjennomgå.

«Han virker å ha mistet litt aura», skriver lokalavisa Manchester Evening News på børsen etter Arsenal-kampen, men gir Haaland likevel karakteren 6 av 10.

«En ny skikkelig dårlig forestilling» skriver Goal.com. På BBCs børs fikk Haaland karakteren 3.56 av 10, kun «slått» av lagkamerat Mateo Kovacic (3.41).

ESPN-ekspert og tidligere Premier League-spiller Shaka Hislop er blant dem som tar Haaland i forsvar..

Den gamle storkeeperen mener det er City som ikke får nok ut av nordmannen, som bare følger ordre fra sjefen sjøl Pep Guardiola.

Tidligere United-spiller og nåværende TV-profil Gary Neville mener Haaland er offer for å spille med medspillere som ikke helt kler ham.

– Phil Foden er ikke en innleggsspiller, Julian Alvarez er ikke en innleggsspiller og Jéremy Doku er ikke en innleggsspiller. De opptrer på en annen måte, sier Neville i en Sky Sports-podkast. Nevilles poeng er at Haaland hadde kommet mer til sin rett hvis spillertyper som Kevin De Bruyne (skadet), Jack Grealish (på vei tilbake fra skade) og Riyad Mahrez (solgt) hadde vært på banen i de tre siste kampene.