GUARDIOLA OM PRESTISJEDUELLEN: − EGOISTISK SETT, SÅ VILLE JEG VALGT ERLING

Erling Braut Haalands The Treble-triumf og rekordras i antall mål, eller Lionel Messi som ledet Argentina til VM-triumf? Pep Guardiola fikk spørsmål om hvem som fortjener den gjeve Gullballen-prisen.

Det spesielle er at Manchester City-manageren har vært trener for begge de to superstjernene.

– Ha ha, du er så morsom. Jeg har alltid sagt, når det gjelder Gullballen (Ballon d’Or), at det finnes én (pris) for Messi, og en for de andre. Så Haaland burde vinne, ja. Vi vant The Treble, han scoret femti eller «én million mål», sier Guardiola om den gjeve individuelle prisen som deles ut som ti dager.

Selv om han angivelig ikke er den som er mest begeistret for individuelle kåringer, fortsatte Guardiola å forklare sitt standpunkt da han fredag møtte til den siste pressekonferansen før lørdagens kamp mot Brighton.

– Den verste sesongen Messi har, er den beste for resten av spillerne. Begge fortjener det. Men egoistisk sett, så ville jeg valgt Erling som vinner. Fordi han har hjulpet oss med å oppnå det vi har gjort. Jeg ville elsket det. Men Messi vant VM. Det er mange Manchester City-spillere som kjemper om prisen og det gjør oss stolte.

Debatten om Gullballen-kåringen har ikke eskalert. Ennå.

Men enkelte spillere har blitt spurt om hvem de mener fortjener den for prestasjonene sist sesong.

Blant dem Rodri, Manchester Citys midtbaneelegant, som ble spurt av den spanske radiostasjonen COPE om det samme.

– Jeg tenker at en viss Lionel Messi kommer til å ta det, selv om Haaland er en sterk kandidat og er prisen verdig, sier han.

Haaland vil stå for en bragd dersom han skulle gå til topps. Vi må tilbake til 2008, da Cristiano Ronaldo spilte for Manchester United, sist gang en Premier League-spiller vant kåringen.

I tillegg er ikke Messi hvem som helst i denne sammenhengen. Argentineren har vunnet prisen hele syv ganger