EKSPERTER PEKER PÅ ERIK TEN HAG ETTER MANCHESTER CITY-FADESEN

Manchester United ble rundspilt av byrivalen. Flere eksperter mener at det snart bør begynne å brenne under føttene til Erik ten Hag (53).

– Ingen av oss kan forklare hva Manchester United prøver på når man ser hvordan de spiller, sier Jamie Carragher hos Sky Sports etter 0–3-fadesen mot Manchester City.

Den tidligere Liverpool-forsvareren påpeker at managere som Unai Emery og Ange Postecoglou har fått suksess raskt.

Da VG møter David James på Old Trafford, sier også han at det begynner å haste for Erik ten Hag.

– Pep hadde jo litt tid, i hvert fall en sesong der alt ikke gikk så bra, men etter det fikk han implementert filosofien sin og siden har det bare vært suksess, sier den tidligere landslagskeeperen til VG.

Erik ten Hag har på sin side vært Manchester United-manager i 18 måneder. Carragher mener at den tilbakevendende debatten om det mulige eierskiftet i Manchester United er et sidespor.

– Hva han gjør på treningsfeltet fra mandag til fredag har ingenting med om Jim Ratcliffe kommer inn på eiersiden eller ikke. Hva ønsker han at spillerne skal gjøre? Når de spiller seg ut bakfra, og vi ser alle andre topplag i ligaen gjøre det, hva er det Manchester United prøver å gjøre med ballen? spør Carragher, og fortsetter:

– De spiller underdog-fotball og de har gjort det helt siden han kom. De spiller kontringsfotball og mange lange pasninger. Ingen andre topplag spiller på den måten. Det har ingenting å gjøre med hva som foregår over ham.

Journalist i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Eivind B. Holth, skriver i sin kommentar på United.no søndag at «nå skal Ten Hag stilles til veggs».

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News kaller tapet «en av de verste dagene» i Ten Hags tid i United og mener at United utvikler seg i feil retning.