ARSENAL-LEGENDE FORSVARER ØDEGAARD-FORM: − DET KAN SKJE AT BATTERIET BLIR FLATT

En hofteskadet Martin Ødegaard (24) ble kalt «slapp, uten kreativitet og sliten» av Arsenal-legende Emmanuel Petit sist uke. Men nå får han svar fra en annen storspiller.

Ray Parlour – mannen med over 300 kamper for London-klubben – sier nemlig følgende om nordmannens siste par uker i Arsenal-trøya:

– Problemet er at han har lagt lista så høyt etter en så god start på sesongen. Når du dupper litt på formen, så sier folk at «han er ikke så god som han har vært». Og det kan skje at batteriet blir flatt når man spiller fotball, sier Parlour – i dag 50 år og BBC-ekspert – til VG.

Ødegaard satt hele kampen på benken i storseieren mot Sheffield United. Han var heller ikke blant Arsenal-reservene som tok seg en treningsøkt med løping og enkelte balløvelser etter kamp.

Arsenal-manager Mikel Arteta kunne fortelle at Ødegaard – som spiller så godt som alt for både klubb- og landslag – sliter med «noe litt ubehagelig».

Litt senere avslørte Bukayo Saka røpet at lagkompisen har spilt med smerter i hoften i det siste.

Arteta ble spurt om hofteproblemet på tirsdagens pressekonfanse, dagen før de møter London-rival West Ham i ligacupen.

– Det er umulig å spille uten ubehag på dette nivået når du har kamp hver tredje dag. Det er umulig, gjentar Arteta – og legger til:

– Hvis du prøver på det, kan du like godt bli i sengen din, for jeg vet ikke om noen spillere som er i perfekt stand hele tiden, sier Arteta.

Tallene fra statistikktjenesten Sofascore viser at belastningen på Ødegaard trolig er større enn noen gang. I oversikten under er ikke en av Norges privatkamper i høst inkludert.