TOTTENHAM MED NI MANN MISTET TABELLTOPPEN – STORTAP ETTER KJEMPEDRAMA: − SKREKKAFTEN

Tottenham fikk både Cristian Romero og Destiny Udogie utvist. Med ni mann endte det med stortap mot Chelsea, men hjemmelaget var meget nær utligning med ni mann.

Det ble et drama uten like mandag kveld da Tottenham tapte for første gang i Premier League denne sesongen. Manchester City har overtatt tabelltoppen med ett poeng mer.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Hva skjedde i kveld? sier Tottenhams italienske keeper Guglielmo Vicario (27) til Viaplay.

Røde kort, VAR-straffespark, VAR-annullerte scoringer, tøffe taklinger og ampert også på tribunen i London-derbyet.

– Det blir en skrekkaften for Tottenham. Det ble Murphys lov, sier Pål André Helland på Viaplay-sendingen.

– Jeg har sett fotball i nesten 40 år. Dette er en av de mest underholdende kampene jeg har sett, sier Sky-ekspert Jamie Carragher.

– Det er ingen tvil om straffen. Men det vil være ulike meninger om det skal være gult eller rødt til Romero, sier Viaplay-ekspert Nils J. Semb på direkten.

Cole Palmer scoret på straffesparket og utlignet til 1–1 etter at svensken Dejan Kulusevski hadde sendt Tottenham i ledelsen helt i starten.

– Fullstendig hodemist, og det skjønner han selv, sier Andreas Toft på Viaplay-sendingen.

For Son ble hårfin avblåsing for offside (etter 12 minutter, på 1–0 ledelse til Tottenham), mens Raheem Sterling handset rett før han satte ballen i nettmaskene. Også Moisés Caicedo og Nicolas Jackson fikk mål annullert for offside.

For Tottenham fortsatte trøbbelet da Micky van de Ven måtte gå ut rett før 45 minutter var spilt. I en løpsduell rykket det til i hamstringen – og nederlenderen risikerer å være ute en god stund.

I løpet av 1. omgang hadde altså Tottenham mistet begge sine midtstoppere: Cristian Romero og Micky van de Ven. Eric Dier og Emerson Royal kom inn.

Ikke nok med det: James Maddison måtte også ut med skade før pause.