JOURNALIST OM GUARDIOLAS LANDSLAGSØNSKE: − TROR HAN INNERST INNE HÅPER HAALAND IKKE SPILLER I DET HELE TATT

MANCHESTER (VG) Pep Guardiola poengterer veldig klart hvilket knalltøft kampprogram Erling Braut Haaland (23) må gjennom de neste ukene. Likevel hevder han at han ikke legger seg opp i om stjernespissen spiller de kommende landskampene.

– Jeg er ikke involvert og landslaget er viktig for spillerne, sier Guardiola innledningsvis, da VG spør om han håper spissjuvelen ikke spiller så mye for Norge i de to landskampene mot henholdsvis Færøyene og Skottland neste uke.

Manchester City-manageren er langt fra ferdig med svaret sitt, men spørsmålet etter Haalands dobbel i Champions League tirsdag kveld, er høyaktuelt av flere grunner.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken avviste at storklubben har kommet med noen krav overfor ham hva gjelder Haaland og spilletid.

Men Norges håp om direkteplass til EM røk for en snau måned siden. Samtidig kjemper Manchester City på to svært viktige fronter. Programmet er også knallhardt.

– Hvis Solbakken mener han skal spille, så kommer jeg ikke til å si noen ting. Spillerne vet hva de må gjøre. De neste fire kampene… Til og med Luton er så vanskelig, fortsetter Guardiola.

– Mellom der har vi Chelsea, Liverpool, Spurs, Villa og Leipzig. Det er så krevende nå. Og nå mistet vi John (Stones, måtte ut med skade mot Young Boys). Forhåpentligvis kommer spillerne tilbake (fra landslagssamling) skadefrie. Vi trenger alle.

Da VG spør hvordan han og Haaland kommuniserte i forkant av Young Boys-kampen tirsdag kveld, der det både ble spekulert i om 23-åringen var skadet eller ville bli hvilt, svarer Guardiola slik:

– Jeg snakket ikke med ham. Vi så ham på trening, hvordan han beveget seg og hvor glad han var. Han føler seg bra, så da spiller han og hviler frem til søndag.