ARTETA OM SKADEPLAGET ØDEGAARD: − KJEMPER MOT KLOKKEN

Arsenal-manager Mikel Arteta sier Martin Ødegaard gjør alt han kan for å rekke ligakampen mot Burnley lørdag.

Martin Ødegaard har hatt skadeproblemer de siste ukene. Etter å ha startet de ni første ligakampene denne sesongen, har han ikke tatt del i kampene mot Sheffield United og Newcastle.

Nettavisen og TV 2 skriver fredag de har opplysninger på at Ødegaard melder forfall til landslagsamlingen neste uke.

– Den vi er bekymret for er Martin, han er veldig tvilsom. Han har en skade som ser ut til å ikke gi slipp, sa landslagssjef Ståle Solbakken da han presenterte landslagstroppen tirsdag.

Moumbagna scoret begge målene da Bodø/Glimt slo Besiktas 2–1 i Istanbul torsdag kveld. Tidligere denne uken ble spissen tatt ut på Kameruns landslag for første gang.

Tor-Kristian Karlsen har vært sportsdirektør i Monaco og er fortsatt tett på internasjonal fotball som konsulent. Han mener Moumbagna har vært «sensasjonelt god» etter overgangen fra Kristiansund til Bodø/Glimt i januar.

– Hans historie er dessuten ganske enestående. Fra «andre nivå» i USA til sjansesløseri i Kristiansund og et mislykket opphold i Danmark til storscorer for Bodø/Glimt.

– Jeg husker flere europeiske klubber spurte meg om ham da han spilte i KBK. Flere av disse klubbene var sterke på analyser, og det tyder på at han scoret høyt på forskjellige datavariabler, selv om han slet foran mål.

– For øvrig nok et bevis på at afrikanske spillere ofte trenger tid, men når de først har tilpasset seg norsk fotball, kan de oppleve en eksplosiv, nesten grenseløs utvikling, sier han.

Prestasjonene denne sesongen gjør at det er usikket hvor lenge Moumbagna blir i Bodø/Glimt – tross at han har en kontrakt som løper ut 2026.

Han tror Glimt allerede har takket nei til store bud, men at det er opplagt at andre klubber vil prøve seg igjen i januar.

Det er ikke bare Moumbagna som imponerer i Glimt-laget. Tor-Kristian Karlsen tror også midtbanespilleren Albert Grønbæk er et hett navn for større klubber.