MARTIN ØDEGAARD OG ALEXANDER SØRLOTH MELDER FORFALL TIL LANDSLAGSSAMLINGEN

ULLEVAAL (VG) Norges kaptein blir ikke å se i kampene mot Færøyene og Skottland. Også Alexander Sørloth (27) har meldt forfall på grunn av skade.

Saken oppdateres!

Norges kaptein har mistet de tre siste kampene til Arsenal i Premier League og Champions League.

– Martin har vi visst ganske lenge at ikke vil komme. Men det skal koordineres med Arsenal, og så lenge de prøvde å få han frisk og klar, så var vi ganske sikre på at det ikke ville gå, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen.

Arsenal har vært tilbakeholdne på hva slags skade Ødegaard sliter med. Heller ikke Solbakken ville gå inn på hva slags skade landslagskapteinen sliter med.

– Når klubben er så tilbakeholden så vet jeg ikke hvor riktig det er av meg å snakke om det. Det er en vanlig fotballskade som man antageligvis blir veldig frisk av og som ikke er karrieretruende. Den sitter i beinet, sier Solbakken.

Solbakken sier Ødegaard håper å komme til Norge for å se Færøyene-kampen og for å kunne være med troppen.

– Han skal ha et individuelt opptreningsprogram i noen dager nå, så håper vi at han slutter seg til troppen og ser Færøyene-kampen og er med oss hele fredagen.

Alexander Sørloth måtte av med skade før pause i søndagens kamp borte mot Atlético Madrid. Det så ut til at trøblet med låret.

– Det ser ikke bra ut. Det var en langspurt. Vi fikk en telefon fra legen til Villarreal i går som sa det var en muskelavrivning, sier Solbakken om skaden til Sørloth.

Arsenal-trener Mikel Arteta sa på pressekonferansen før helgens kamp mot Burnley at Ødegaard kjempet en kamp mot klokken for å rekke kampen.

Han rakk ikke den, og nå mister han også årets to siste landskamper.

Norge møter Færøyene i en privatlandskamp torsdag kveld på Ullevaal. Landslagsåret avsluttes med en bortekamp mot Skottland søndag.