SOLBAKKEN ÅPNER FOR Å HVILE HAALAND MOT FÆRØYENE

Ståle Solbakken innrømmer at han funderer på hvordan han skal bruke Erling Braut Haaland i de to kommende landskampene.

De to siste landskampene i 2023 er to kamper uten betydning. En privatlandskamp og en kvalikkamp mot Skottland.

Med et allerede tøft kampprogram for Erling Braut Haaland tenker landslagssjefen på hvordan han skal bruke sin storscorer.

– Det vil være flere som får spilletid og vi vil få fordelt det litt. Så det blir litt likt den samlingen vi hadde da vi spilte mot Jordan (privatlandskamp) og Georgia (EM-kvalifiseringskamp), sier Solbakken på spørsmålet fra VG.

Da Haaland ble tatt ut til troppen forrige tirsdag avviste Solbakken at det hadde kommet noe krav fra Manchester City når det kommer til spilletid.

Samtidig er Haaland inne i et meget tøft kampprogram med City som kjemper på flere fronter.

– Hvis Solbakken mener han skal spille, så kommer jeg ikke til å si noen ting. Spillerne vet hva de må gjøre. De neste fire kampene… Til og med Luton er så vanskelig. Mellom der har vi Chelsea, Liverpool, Spurs, Villa og Leipzig. Det er så krevende nå, sa Pep Guardiola på pressekonferansen etter kampen mot Young Boys i Champions League.

Solbakken utelukker ikke at Haaland spiller begge kampene i årets siste landslagssamling.

– Vi vil ikke kaste bort Færøyene-kampen, og de som får sjansen mot Færøyene skal føle at de kommer inn i et lag som har spilt litt sammen. Så det blir en del som spiller begge kamper, og det kommer antakeligvis til å være noen i troppen som ikke får ett minutt spilletid, sier Solbakken.

Landslagssjefen synes storscoreren ser bedre og bedre ut for hver kamp som går.

– Jeg tror man glemmer at City vant alt i fjor og at pre season til City var annerledes enn alle andre. De lå 14 dager bak på trening og fysikk. Jeg synes han har sett sprekere og sprekere ut, sier Solbakken.