NYE TALL VISER HAALANDS SLØSERI: − HAN ER IKKE LIKE DØDELIG

MANCHESTER (VG) Erling Braut Haaland (23) skyter mer, men brenner flere store sjanser. Effektiviteten er fortsatt langt unna sammenlignet med drømmesesongen 2022/2023.

Men etter 19 Premier League- og Champions League-kamper vil ikke Sam Lee – journalist i The Athletic – kalle tallene bekymringsverdig.

Han påpeker at Manchester Citys norske målmaskin nesten hele karrieren har overprestert sammenlignet med andre.

– Han er jo ikke normal. Det er jo ikke til å tro det han har gjort. Hvis du ser negativt på det, så kan du si at han nå er på normale tall. Men akkurat nå er det litt for Haaland som for City, sier Lee og fortsetter:

– De får ikke de resultatene de vil, men jeg tror ikke det vil vare lenge. Du kan også se på Haaland at han ikke er like dødelig som sist sesong. Men jeg tror ikke han fortsetter som nå, men kommer tilbake sitt «unormale» nivå.

Haaland er langt unna å ha en dårlig start på sesongen. Han er toppscorer i Premier League og er delt toppscorer i Champions League.

Men uansett viser tall fra statistikktjenesten sofascore.com at nordmannen kunne gjort det lang bedre i de to turneringene.

Tematikken ble ikke akkurat mindre interessant etter at Haaland gikk målløs av banen mot Tottenham. Der bommet han på en enorm sjanse på omtrent åpent mål.

Ifølge statistikktjenesten Opta var Tottenham-kampen første gangen i Haalands karriere at han hadde så mange som fem skudd der ingen gikk på mål.

Selv i skadefraværet til Kevin De Bruyne får Haaland fortsatt sjanser, påpeker Lee i The Athletic da VG spør om hva den manglende effektiviteten handler om.

– Han skal jo score på den Tottenham-sjansen. Men dette er bare en av de tingene du ikke kan trene. Jeg vet ikke om det er selvtillit eller hva det handler om, men det virker mer som en ting som har skjedd over natten. Så kan det snu over natten.