Bodø/Glimt trakk Ajax i Serieligaen – Molde må til Polen

Glimt møter nederlandsk storlag i sluttspillet i Serieligaen på nyåret. Molde trakk polsk motstander.De har dominert norsk fotball de siste årene, og møttes senest i en noe glissent besøkt cupfinale.Men i dag kunne ikke Molde og Bodø/Glimt møte hverandre under trekningen til playoff til sluttspillet i Serieligaen.Trekningen skjedde direkte i regi av UEFA.Ajax har vunnet Champions League (tidligere serievinnercupen) fire ganger.

Det nederlandske storlaget har derimot har slitt tungt i egen serie denne sesongen, men har vunnet fire av de fem siste kampene.– Det er fint lag å møte det. Nå er det jo bare gode lag igjen, så det er fint å få en motstander vi kan bryne oss skikkelig på, sier daglig leder Frode Thomassen til NRK.Han tror Ajax er et lag som mange har et forhold til.– Så tror jeg også at Amsterdam er artig for nordlendinger å dra til i midten av februar.

Også Thomassen har fått med seg at Ajax har hatt en tung sesongstart, før det har løsnet litt.

Molde kvalifiserte seg gjennom tredjeplass i Europaligaen, mens Glimt ble nummer to i sin pulje i Serieligaen.Det betyr at Molde trakk lag som ble nummer to i Serieligaen, mens Glimt trakk lag som ble nummer tre i Europaligaen.Land fra samme nasjoner kan ikke møtes før i kvartfinalen.

Molde møter Legia Warszawa fra Polen, som er den mestvinnende polske klubben. Laget var i sin tid trent av Henning Berg.Legia slo ut Bodø/Glimt i kvalifiseringen til Mesterligaen i 2021.

Nå skal de bryne seg på Erling Moes menn fra Rosenes by.

Kampene spilles 15. og 22. februar.