ERLING BRAUT HAALAND KÅRET TIL ÅRETS IDRETTSSTJERNE AV BBC

Prisene fortsetter å renne inn for Erling Braut Haaland (23). Tirsdag ble han stemt frem som årets idrettsstjerne i verden hos den britiske rikskringkasteren.

Manchester City ble stemt frem som årets lag i BBCs kåring, mens Pep Guardiola ble årets trener.

Den regjerende Champions League-vinneren deltar i klubb-VM i disse dager. Tirsdag vant de 3–0 mot japanske Urawa Red Diamonds i semifinalen.

– Dette er nok en stor utmerkelse for meg og jeg er veldig stolt over å ha blitt utnevnt som årets idrettsstjerne av BBC, sier Haaland til Citys hjemmesider.

Han fikk kamp av Max Verstappen (Formel 1), Novak Djokovic (Tennis), Aitana Bonmatí (Fotball), Simone Biles (Turn) og Siya Kolisi (Rugby).

– Jeg er spesielt takknemlig for å ha vunnet foran en utrolig gruppe utøvere som alle er legender innenfor sine idretter, sier Haaland.

Ifølge NTB er dette den sjette gangen prisen går til en fotballspiller. Dermed går Haaland i fotsporene til blant andre Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Pelé. Prisen er blitt delt ut siden 1960.

Haaland takker lagkameratene, manager Pep Guardiola og resten av støtteapparatet i City.

– Å bli anerkjent på denne måten av alle som elsker idrett, er en veldig spesiell følelse og jeg vil takke alle som stemte på meg, sier Haaland.

Haaland scoret 52 mål i løpet av 2022/23-sesongen. 36 av målene kom i Premier League, noe som er rekord.

Haaland trøbler med en skade og spilte derfor ikke kampen. Nordmannen er fjernet fra Citys tropp og er derfor heller ikke tilgjengelig i fredagens finale mot brasilianske Fluminense.