GIRONA SNUBLET – REAL MADRID OVERTOK TABELLTOPPEN

(Real Betis – Girona 1–1, Alaves – Real Madrid 0–1) Eventyret Girona kunne gått inn i julen som serieledere, men sensasjons-laget snublet i Sevilla.

Real Madrid slet lenge i Baskerland og ble redusert til ti mann tidlig i andre omgang, da kaptein Nacho fikk det røde kortet.

Da klokken passerte 90 minutter så det ut til at overraskelseslaget Girona skulle gå inn i 2024 på tabelltopp – men to minutter på overtid steg Lucas Vázquez til værs og fikset seier for Los Blancos.

Tidligere torsdag spilte Girona uavgjort mot Real Betis. Dermed overtar hovedstadslaget førsteplassen i La Liga – på innbyrdes oppgjør. Begge lag har 45 poeng etter 18 runder.

Girona har 14 seire på 18 kamper. Sesongens eneste ligatap kom mot nettopp Real Madrid i september.

Slår de Atlético Madrid i neste runde, 3. januar, er miniputten halvveis til 95 poeng etter halvspilt sesong. Det hadde vært nok til å vinne La Liga de siste ti sesongene.

For to uker siden ble storebror Barcelona slått 4–2 i Catalonia-derbyet.

– Fortsetter de i samme spor kan de også vinne ligaen, men det vil være for utrolig. Det vil i så fall overgå det Leicester gjorde da de vant Premier League, sa Viaplay-ekspert Petter Veland til VG da.

Girona ble nummer ti i La Liga forrige sesong.