CITY-STJERNEN DE BRUYNE ROBBET – NÅ ADVARES PREMIER LEAGUE-SPILLERNE: − OPPSKRIFT PÅ KATASTROFE

MANCHESTER (VG) Tilfluktsrom med ståldører, vakthunder og eks-spesialsoldater. Fotballstjernene tyr til drastiske virkemidler, skriver Daily Mail, etter at en av Manchester Citys største stjerner opplevde innbrudd i huset for få dager siden.

– Man vet hvor fotballspillere er på en kveld i helgene. Gjør man litt forarbeid vet man også når de trener. Livene deres er stort sett offentlige. Det er lett å vite hvor de er. Legger du til at spillerne selv bidrar ved å gjøre seg enda mer offentlig gjennom for eksempel sosiale medier, så er det en oppskrift på katastrofe.

Det sier briten Alex Bomberg, eks-militær og direktør i det London-baserte sikkerhetsselskapet Intelligent Protection. Selskapet tilbyr tjenester til profesjonelle fotballspillere.

Bomberg har fått med seg rapportene fra den belgiske avisen HLN som mandag skrev at Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne er den siste i en lang rekke spillere som har fått huset besøkt av kriminelle.

Lørdag sist helg tok innbruddstyver seg inn i den fasjonable boligen i Belgia.

Ingen var til stede i huset, som ifølge avisen «ble endevendt». Hovedsakelig var det smykker som ble tatt og det hele senere oppdaget av kona Michele Lacroix.

Ifølge The Mirror fikk fotballstjernen den nedslående beskjeden da han landet i Saudi-Arabia søndag morgen, der 32-åringen har brukt dagene sammen med blant andre en skadet Erling Braut Haaland til å trene seg opp igjen etter langtidsskade.

I kjølvannet av husranet skriver Daily Mail at spillere nå tyr til kraftige virkemidler for å beskytte seg selv.

Daily Mail melder at spillerne får råd av klubbene om å vente til de har kommet hjem, før de legger ut bilder av seg selv i sosiale medier når de er på ferie eller deltar på andre arrangementer.

VG skrev i 2022 en lengre sak om ransbølgen, skrekkhistoriene til spillere og familier, der blant annet landslagsspiller Sander Berge er på listen over berørte.