KLOPP HYLLER UTSKJELT SPISS TROSS SJANSESLØSING: − HAN ER SÅ VIKTIG FOR OSS

Nytt år, samme Darwin Núñez som fortsetter å misse sjanser. Nå er ekspertene usikre på om han er spissen som kan skyte Liverpool til seriegull.

I studio etter kampen mellom Liverpool og Newcastle måtte studio innom Darwin Núñez. Bildene viste en svært skuffet spiss som ble byttet ut – igjen uten å score.

Liverpool skapte enormt med sjanser. xG på 7,27 er det høyeste som er mål i Premier League siden tellingen startet i 2010/2011-sesongen, ifølge Sky Sports.

Det ble til slutt fire scoringer, men ingen på Nunez.

Uruguayaneren svidde tre feite sjanser. Det gir 18 totalt. Flest av alle i ligaen – én bom mer enn Erling Braut Haaland.

– Fotball er som livet. Du må bare fortsette. Han er så viktig for oss i dag. Han binder opp forsvaret. Han var fantastisk. 99,99 prosent av alle spillere ville prøvd å tvinge frem en scoring, men han gir den heller til Salah. Jeg er «over the moon» fornøyd. Du kan ikke tro hvor lite vi snakker om det i garderoben, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp i et Viaplay-intervju.

– Darwin kommer til å score. Ingen trenger å bekymre seg for det, sier Klopp.

Likevel mener ekspertene at Nunez er svært viktig for Liverpool.

– Liverpool er veldig mye bedre når han spiller spiss. Han drar og sliter, og er et lite helvete å spille mot. Du venter jo bare på at det skal sitte et hat trick. Hvis han fortsetter sånn så går det ikke an over tid at han ikke scorer. Han er dyktig til alt annet enn å få ballen i mål, sier Pål André Helland.

«Det er selvsagt riktig å vurdere Darwin Núñez ut fra antall scoringer, fordi han er spiss på et topplag. Men det er enda mer riktig å vurdere han ut fra alt han tilfører laget utenom scoringer, fordi det er veldig mye» skriver Lars Tjærnås på X.