ØDEGAARD OM PRESSET FØR GIGANTDUELLEN: − JEG HAR GJORT DET PÅ EN GOD MÅTE

Etter to strake ligatap er Arsenal og Martin Ødegaard (25) i Premier League-trøbbel, men tøffe perioder er ikke helt ukjent for Arsenal-kapteinen.

– Det er en del av livet og en del av fotballen. Det viktigste er hvordan man reagerer på det, og jeg synes jeg har gjort det på en god måte i karrieren.

Det sier Martin Ødegaard i et intervju med The Sunday Times i forkant av søndagens FA-cupkamp mot Liverpool.

Etter en beinhard desember sitter Arsenal igjen med én seier på fem kamper. I intervjuet forsøker kaptein Ødegaard å forklare den svake poengfangsten.

– Det handler om kvaliteten vår. Vi presser lag lavt fordi vi har ballen mye, men flere lag tilpasser seg. Motstanderne vet styrkene våre, så mange lag forsvarer seg dypt og prøver å gjøre det vanskelig for oss, sier Ødegaard.

– Jeg liker utfordringen. Det er et godt tegn å føle at lag kommer hit og viser at de har respekt for oss. Vi må bare prøve å spille godt nok til å håndtere det, fortsetter 25-åringen.

Er det noen som vet hvordan det er å håndtere perioder der det stanger, så er det Ødegaard. 16 år gammel signerte han for Real Madrid og veien mot stedet han er nå har vært lang og røff.

Nå 25 år gammel forteller Ødegaard om en konstant tro på seg selv, og troen på å slå tilbake. Han mener dét – og sine egne erfaringer – er viktige for å snu skuten, og han vil se det samme fra lagkameratene.

– Man må lære av de dårlige periodene, de dårlige øyeblikkene, de dårlige sesongene, uansett hva. Man må bruke det til å bli sterkere, sier Ødegaard.

– Noen ganger har man ikke den beste dagen på kontoret. Det må man lære av og slå sterkere tilbake. Dette er tidspunktet for å vise det mot Liverpool, avslutter han.