TRIPIC OM BREKALO-BRÅKET: − HAN ER VELDIG LEI SEG

Styrelederen i Vikinghordene kaller David Brekalo for «gift i troppen». Kaptein Zlatko Tripic tar sin lagkamerat i forsvar.

David Brekalo gikk torsdag formiddag ut i Stavanger Aftenblad. Han kalte Vikings håndtering «motbydelig» etter at de ikke har kommet til enighet med MLS-laget Orlando City.

– Med de uttalelsene han har nå så kan han bare reise. Få ham vekk. Nå er han gift i troppen sånn som han oppfører seg, sier styreleder i Vikinghordene Roar Åkerlund til VG.

Ifølge Viking-kaptein Zlatko Tripic har ikke Brekalo skapt støy blant lagkameratene.

– Vi som gruppe kan ikke blande oss for mye opp i dette her. David gjør ingenting for å skape frustrasjon i gruppen, sier Tripic til VG.

Tripic har spilt to og et halvt år sammen med Brekalo. Viking har vært på treningsleir på Gran Canaria, der de to har delt rom.

– Jeg er veldig mye med ham. Jeg ser at han er veldig lei seg og frustrert. Så lenge han har vært i klubben har han vært godt likt i spillergruppen, så vi alle ønsker at han skal få lov til å ta steget videre. Så har vi kanskje håpet at det skulle skje på en ryddigere måte.

– Det at han kaller klubbens håndtering «motbydelig» – hva er dine meninger rundt den type utsagn?

– Nå er det en veldig følsom David som snakker her. Det er jo hans karriere det er snakk om, og selvfølgelig er han utrolig skuffet, og det skal han få lov til å være, svarer Tripic.

Brekalo aksepterte i fjor sommer avgjørelsen til Viking da de takket nei til et bud fra danske Midtjylland, på det som var et bud på 45 millioner kroner.

– Viking sa de aldri ville stå i veien for meg den dagen jeg ville videre. Viking holder ikke ord. De holder ikke det de har lovet meg, sier Brekalo til Stavanger Aftenblad på torsdag.