Bodø/Glimt raknet på overtid mot Ajax: – Litt rart at man skal være skuffet

Bodø/Glimt ledet 2–0 mot Ajax etter 90 minutters spill. Så raknet det på overtid.

– Det er litt rart at man skal være skuffet etter 2–2 borte mot Ajax. Det er litt blandede følelser, men vi må kunne si at det var en god prestasjon, sier tomålsscorer Albert Grønbæk (22) til Viasat.

Dansken doblet Glimt-ledelsen i midtveis andre omgang og fjorårets norske seriemester så ut til å seile inn til nok en Europa-bragd.

Men på overtid raknet det fullstendig for gultrøyene.

Først lagde midtstopper Odin Bjørtuft straffe ett minutt ut i overtiden, fikk rødt kort, og måtte se straffen gå i mål til 1–2.

Så, sju minutter på overtid utlignet Steven Berghuis til 2–2.

– Det er mye fint å ta med og det er et godt utgangspunkt til en god fotballkamp på Aspmyra, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

Uavgjortresultatet borte mot Ajax betyr at returoppgjøret i Bodø om én uke er vidåpent.

– Det blir en ny kamp på en bane og et underlag vi er trygge på. Vi er gode på Aspmyra, men så blir det en del taktiske ting man må vurdere, sier Knutsen og fortsetter:

– Ajax er et veldig godt lag offensivt og spillere med X-faktor. Vi må være et kollektiv som både forsvarer og angriper godt. Da tror jeg vi kan gjøre en god prestasjon, fortsetter Knutsen.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp lar seg imponere over gultrøyene.

– Det er vanvittig imponerende hvor uredde Glimt er. Scoringene er virkelig flotte angrep og det er ingen tilfeldigheter. Det er kombinasjoner, god teknikk og god forståelse, sier Torp, som mener Glimt har en fordel før returoppgjøret.

– Når skuffelsen har lagt seg litt er tross alt 2–2 ikke noe dårlig utgangspunkt, fortsetter han.