Henderson får kritikk etter Glimt-møtet: «Midtbanen gikk gjennom isen»

Liverpool-legenden Jordan Henderson (33) har fått en tøff start på Ajax-karrieren. Nå slipes knivene i Nederland.

«Midtbanen var spesielt skuffende» skriver Voetbal International i sin artikkel etter den fartsfylte 2–2-kampen mot Bodø/Glimt i Conference League torsdag.

De gir Jordan Henderson kun 4,5 av 10 mulige poeng etter prestasjonen på Johan Cruijff Arena torsdag kveld.

Ingen spillere får lavere karakter i artikkelen som slår fast i tittelen at «midtbanen gikk gjennom isen mot Bodø/Glimt».

– Han hadde en tøff kveld, slår journalisten Lentin Goodijk fast overfor VG.

– Det så ut som han lette rundt på midtbanen etter pasningsalternativer, men fant ingen. Han var helt alene og er heller ikke på sitt beste. Han er litt eldre nå og når han må dekke store rom blir han veldig sårbar.

Henderson er hentet til Ajax for sårt tiltrengt rutine. De nederlandske journalistene sier at Ajax var nødt til å gjøre noe, og at klubben håper at Liverpool-legenden skal ta noe av presset av de andre spillerne.

Men i løpet av de tre første kampene har det ikke blitt noen drømmestart.

Ajax var gode i uavgjortkampen mot PSV, men gikk dermed på en stygg smell mot Heerenveen før de så vidt berget uavgjort mot Bodø/Glimt.

Torsdagens prestasjon ble stemplet som «veldig pinlig» i nederlandske medier.

Allerede etter helgens kamp fikk Henderson kritikk av flere.

– Alle de som ropte høyt om at Henderson ville løse alt, må ha blitt sjokkert. Han famlet litt, sa den nederlandske fotballegenden Willem van Hanegem.

Henderson fikk mye kritikk etter overgangen til Saudi-Arabia i sommer. LGBTQ+-miljøet reagerte sterkt på at en som tidligere har vært uttalt forkjemper for deres rettigheter valgte å spille for et land hvor homoseksualitet er kriminelt.