Haaland matchvinner i Ajer-mareritt: – Den beste spissen i verden

(Manchester City-Brentford 1–0) Erling Braut Haaland (23) og Oscar Bobb (20) kan takke Kristoffer Ajer (25) for tre uhyre viktige poeng i tittelkampen i Premier League.

Brentford hadde frustrert Citys stjernegalleri i over 70 minutter da Ajer snublet på Etihad Stadium. Landslagskamerat Haaland jaktet like bak, snappet ballen og avgjorde matchen alene med den nederlandske sisteskansen Mark Flekken (30) et par sekunder senere.

– Du gir den største sjansen til den beste spissen i verden. Mark kunne ikke stoppe han denne gangen, sier Brentford-manager Thomas Frank.

For Haaland var følelsen trolig lettelse. Feiringen var rolig, kanskje i respekt for Ajer. Nettkjenningen var jærbuens første etter to målløse kamper og betyr at Manchester City bare er ett poeng bak serieleder Liverpool. På 3. plass følger Martin Ødegaards Arsenal – to poeng unna rødtrøyene fra Merseyside.

Samtlige har 13 matcher igjen av ligaen.

– Det er Haaland som viser hvor stor selvtillit han har i situasjoner som dette. Haaland overrasker Flekken. Så kommer vi ikke utenom at Ajer sklir, sier Viaplay-ekspert Petter Veland.

– Man sitter igjen med at det noen ganger går litt for raskt for ham.

Etter å ha returnert fra seniorkarrierens lengste skadeavbrekk (56 dager) i oppgjøret mot Burnley 31. januar, har Haaland spilt seks matcher. Det har endt med nettkjenning i to av dem – og tre mål totalt.

I Premier League er spissen toppscorer med 17 fulltreffere, Liverpools Mohamed Salah er nærmest med sine 15.

Haaland har nå scoret mot samtlige klubber han har spilt mot i Premier League – 21 av 21.

– Han er bare tre år eldre enn meg. Men det er «crazy» å spille med en av de største. Jeg nyter hvert øyeblikk, sier 20 år gamle Oscar Bobb, som fikk spørsmål av en engelsk reporter om hvordan det er å være på lag med landsmann Haaland i et intervju på Viaplay.