Dommen etter 99 kamper med ten Hag: Sterke tall og svake kjøp

Erik ten Hag (54) har en seiersprosent ingen forgjengere kan matche, men har fortsatt en lang liste over uløste problemer i Manchester United.

Søndag møtes Manchester City og Manchester United i Premier League-oppgjøret på Etihad Stadium.

VG Live: Følg kampen fra kl. 16.30

Forrige tilsvarende oppgjør, i oktober 2022, scoret både Erling Braut Haaland og Phil Foden hat trick i et vilt oppgjør som endte med 6–3-seier til den blå delen av byen.

– Jeg har veldig liten selvtillit foran denne kampen, og det gjenspeiler selvtilliten Manchester United har før møtet med City, beskriver Dag Langerød til VG.

Han er redaktør i den norske supporterklubben til Manchester United, og erkjenner at det er lite tegn til endring i maktforholdet mellom de to gigantklubbene.

– Normalt forventer fansen at United skal angripe og vise hva de er gode for, men akkurat her blir alt akseptert så lenge vi får noe ut av det. City har ikke nødvendigvis feid lag av banen de siste ukene. Men er det noe Haaland og Foden har lyst til å gjøre i kamper som dette, så er det å herje og virkelig stikke kniven i oss, beskriver Langerød.

Han påpeker også at det er et bortelag som mangler formsterke Rasmus Højlund, Luke Shaw og Lisandro Martínez.

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås mener det likevel kan bli en jevn duell.

– Ja, faktisk. Det er en kamp som på mange måter bør kunne kamuflere de største svakhetene i laget og få frem styrkene til United blant annet kontringsevnen, sier Tjærnås til VG.