Paul Scholes om United: – En million mil unna

Manchester United er på vei mot ny tapsrekord i Premier League. Klubbens tidligere storspiller, Paul Scholes, tror ikke Erik ten Hag sitter trygt.

– Jeg ville ikke blitt overrasket om de leter etter en ny manager nå. Jeg sier ikke at det er den riktige avgjørelsen, sier Scholes til Optus Sport. 49-åringen har 11 Premier League-titler med klubben.

Erling Braut Haaland både bommet og scoret da Manchester City slo naboen 3–1 søndag. Manchester United har negativ målforskjell og står notert med 11 tap i ligaen.

Med 11 matcher igjen står Erik ten Hags Manchester United i fare for å slå sin tapsrekord på 12 nederlag i en Premier League-sesong med 38 kamper (2021–22 og 2013–14).

– Det er et Manchester United-lag som er langt fra gode nok til å konkurrere, og noe må endres, om det er rekruttering vet jeg ikke. Det vi ser er en million mil unna et lag som burde utfordre for ligaen, mener Scholes.

I Erik ten Hags første sesong ble Manchester United nummer tre i Premier League og vant ligacupen. I nederlenderens andre sesong har det gått tråere. Manchester United ble slått ut av Champions League før jul, og ligger på en 6. plass.

Scholes synes «litt synd» på manageren.

– Han har hatt så mange skader, sier United-legenden og trekker frem at det er lenge siden United har stilt med samme forsvarsfirer i to kamper på rad.

Sir Jim Ratcliffe og selskapet Ineos har kjøpt 27,7 prosent av klubben og skal styre det sportslige. Scholes tror Ratcliffes og hans team vil ha en endering.

– Nye eiere har uansett alltid en tendens til å bytte manager, poengterer han.

En annen tidligere Manchester United-stjerne, Michael Owen, er enig.

– Jeg tror de bør gjøre en endring, sier Owen (44), som i sin tid vant ni trofeer med Manchester United og Liverpool.