Haaland åpner opp om skadeperioden og hyller sine nære : – Det var tøft

En smørblid Erling Braut Haaland gjorde en sjelden opptreden foran internasjonal presse.

Haaland stiller svært sjelden på pressekonferanser i forbindelse med kamper, både for klubb- og landslag.

Den norske stjernespissen fikk spørsmål fra VG om skadeperioden som han nylig har kommet tilbake fra. I over en måned ble spissen holdt ute av spill.

– Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, sier Haaland.

Haaland stilte i en rosa treningsdrakt med Citys sponsor på, og smilte i møte møte med journalistene.

Han fremstod selvsikker og i godt humør, også når det ble fokus på ryktene om interessen fra Real Madrid og Barcelona.

– Jeg er veldig fornøyd, spesielt med folkene som er rundt meg. Manageren, direktørene, styret… De er en gruppe med fantastiske folk. Jeg er veldig fornøyd, må jeg si. Hvis jeg sier det nå så blir det sikkert store overskrifter i morgen, men man vet aldri hva fremtiden bringer. Jeg er fornøyd og du kan skrive dette, men du kan også skrive alt jeg sa tidligere.

Han svarte blant annet på hvordan han holder seg motivert:

– Du kan tenke på det på to måter: Jeg kom hit og vant alt, men jeg er bare 23 år. Jeg har fått smaken på å vinne alt. Jeg ønsker å gjøre det igjen. Så enkelt er det, sier Haaland.

– Jeg har bommet på mange store sjanser. Det kommer jeg til å gjøre. Folk kommer til å kritisere meg. Skal jeg tenke på det? Nei. Jeg må fokusere på å score flere mål, sier Haaland.