Mener Arsenal-helten skulle vært utvist: – Klar filming

(Arsenal – Brentford 2–1) Martin Ødegaard (25) og titteljagende Arsenal stanget og stanget. Så sendte Kai Havertz (24) londonerne gjennom taket.

Havertz’ sene scoring bare minutter før full tid er gull verdt for Arsenal, som med seier lørdag kveld tar steget opp på tabelltopp før søndagens storoppgjør mellom Liverpool og Manchester City. Spiller de to tittelrivalene uavgjort, beholder Arsenal ledelsen.

Men Viaplay-ekspert Pål André Helland mener Arsenal-helten burde vært utvist lenge før han avgjorde kampen.

Han viser til at tyskeren allerede hadde gult kort da han gikk i bakken etter en drøy time spill lørdag kveld. Viaplay-eksperten er klar på at Havertz filmet i den nevnte situasjonen.

Andre var av samme oppfatning. Brentford-spiller Vitaly Janelt, som stilte til intervju hos Sky Sports, sa følgende etter kampslutt:

– Kai Havertz hadde gult allerede. For meg er det klar filming. Gult og rødt, sier Janelt om sin tyske landsmann.

Brentford-manager Thomas Frank hadde følgende dom:

– Det er veldig tydelig at Havertz skulle hatt sitt andre gule, dermed et rødt kort og ikke ha muligheten til å score det avgjørende målet. Da hadde vi spilt 11 mot 10 og det ville gitt oss en enda større sjanse til å vinne, sier han på sin pressekonferanse etter kampen.

Betydningen av 2–1-seieren var uansett ikke til å misforstå for Arsenal. Manager Mikel Arteta marsjerte sporenstreks bort til fansen og jublet som besatt rett etter at dommeren blåste av kampen.

For nå lukter det gullform av Artetas menn.

De står bokført med åtte strake ligaseire. Ifølge statistikktjenesten Opta er det fjerde gang et Premier League-lag vinner sine åtte første kamper i et kalenderår. De tre forrige lagene har alle vunnet ligatittelen det samme året …

I denne perioden har de også scoret utrolige 33 mål. Det gir et snitt på 4,1 mål per kamp.

Og matchvinner Havertz viste hvorfor Arteta satser på ham som spiss: Tyskeren har nå scoret i fire strake Premier League-kamper.