Carragher om Haalands overmann: – Bedre stopper enn Haaland er spiss

(Liverpool – Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (23) gikk målløs av banen i storkampen mot Liverpool – mye på grunn av en glimrende Virgil van Dijk (32).

Det var det Haaland fikk inne i 16-meteren til Liverpool søndag ettermiddag. Kun en gang tidligere denne sesongen har 23-åringen vært mindre involvert i motstanderens boks.

Jærbuen ble godt pakket inn av Liverpool-kaptein Virgil van Dijk og unggutten Jarell Quansah (21) i 1–1-kampen på Anfield.

– Quansah var glimrende, men han får «lov» til å fokusere på seg selv og jobben han skal gjøre fordi van Dijk styrer forsvaret. De aller beste stopperne spiller ikke alene – de passer på hele forsvarsrekken. Derfor var van Dijk banens beste i dag, er dommen fra tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

I en lengre analyse i studio hos Sky Sports er mannen som fikk med seg ni titler på Merseyside klar:

– Jeg mener faktisk at van Dijk er en bedre stopper enn Haaland er spiss. Vi fikk en duell mellom verdens beste stopper og verdens beste spiss – og van Dijk vant den duellen, oppsummerer Carragher.

Syv ganger har de to møttes i klubb- og landslagssammenheng. Tre ganger har Haaland funnet nettmaskene.

Men nordmannen har aldri smakt på seieren når van Dijk står på motsatt banehalvdel:

– Begge har hurtighet som sitt våpen, og jeg tror ikke van Dijk er noe tregere enn Haaland, påpeker tidligere landslagskaptein Rune Bratseth.

Norges trolig beste midtstopper gjennom tidene var selv av den hurtige sorten og hans spillestil var slett ikke usammenlignbar med van Dijks.