Stusser over VAR-beskjed: – Aldri hørt om

Videodommerne skal ha ment den heftig debatterte straffesituasjonen var «uunngåelig» kontakt.

Ordene kommer fra tidligere toppdommer Per Ivar Staberg.

Han fulgte engasjert med på toppkampen i Premier League mellom Liverpool og Manchester City søndag.

Dypt inn i overtiden gikk Liverpools Alexis Mac Allister i bakken etter et spark i brysthøyde fra City-spiller Jéremy Doku.

Ifølge Viaplay kalte VAR-dommerne det «uunngåelig kontakt».

Jéremy Doku lar ballen sprette, og det er supertabben hans istedenfor å ta den med en gang. Da kommer Mac Allister, tar ballen og blir sparket, forklarer Staberg til VG.

– Nei, det var helt nytt for meg. Jeg liker å tro at jeg er oppdatert selv om jeg er ferdig med å ødelegge kamper hver helg. Det er mange aktive dommere som jeg har snakket med, som har aldri hørt om begrepet.

Staberg er flere ganger tydelig på at han mener det er en klar straffe.

Kyle Walker har uttalt seg mandag om straffesituasjonen.

– Jeg synes dommeren dømte det veldig, veldig bra. Når du har Anfield og stemningen der rundt der så kunne han bli tatt av presset, men dette viser erfaringen hans og hvorfor han er sett på som en av, om ikke den, beste dommeren i landet og i verden, sier Manchester Citys høyreback til Sky Sports.

Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher sier i sin dommeranalyse hos Sky Sports at det er «enkelt» å gi straffe i situasjonen.

– Hvis du dømmer straffe, er det ingen som sier noe på det.

– VAR er sikker på at Doku er først på ball, så de velger å gå med den opprinnelige avgjørelsen som er ingen straffe, sier Gallagher.

I samme Sky Sports-studio sier tidligere fotballspiller Sue Smith at det er straffe.