– Hva skal jeg gjøre?

Debatten om den enorme belastningen på fotballens største stjerner har pågått i lang tid. Nå avslører Erling Braut Haaland (23) sine tanker om råkjøret.

For torsdag formiddag – i forkant av kampene mot Tsjekkia og Slovakia – tok jærbuen plass på podiet inne på Ullevaal stadion og svarte på norske mediers spørsmål.

Blant temaene var naturligvis belastningen på dagens store fotballprofiler i både klubb- og landslag.

Så sent som i midten av mars i år ble den ikke mindre aktuell da Fredrik Aursnes ga seg på landslaget.

Haaland fikk i den forbindelse også spørsmål hvordan det blir å spille privatlandskamper den neste snaue ukes lange perioden, vel vitende om at han i klubbhverdagen kjemper på mange fronter.

– Det er kjekt å spille for landet. Men det er annerledes å møte Arsenal neste helg kontra Tsjekkia hjemme. Jeg skal ikke lyve. Det er stor forskjell. Men hva gjør du? Det er flest mulig kamper i kalenderen. Det ser ut til å være målet, sier Haaland syrlig.

Haaland hadde ikke snakket med noen i Manchester City om de kommende landskampene, men kunne muntert fortelle at han hadde fått én beskjed av manager Pep Guardiola:

– Det eneste Pep sa var «dersom du ikke er frisk når du kommer tilbake, så kommer jeg etter deg».

Jærbuen svarte også at «det selvfølgelig er kjipt» å sitte hjemme mens EM i Tyskland går av stabelen i sommer, men klarte likevel å se noe positivt ved det.

– Da blir det fem-seks kamper mindre for meg. Da får jeg endelig slappet av. Jeg tror ikke jeg har slappet av siden jeg spilte i Molde. Det blir godt å slappe av litt også. Men jeg skulle selvfølgelig ønske jeg spilte EM.