Pep Guardiola om kritikken mot Ødegaard: – Ærlig talt

Manchester City-sjef Pep Guardiola (53) rister på hodet av det han mener er tullete kritikk mot Arsenal-kaptein Martin Ødegaard (25).

VG spør på Pep Guardiolas pressekonferanse langfredag hva han synes om kritikken mot Mikel Arteta og Martin Ødegaard på måten de har feiret på denne sesongen.

Den norske landslagskapteinen ble kritisert av tidligere Liverpool-profil Jamie Carragher etter seieren mot Liverpool. Ødegaard lånte kameraet til klubbfotograf Stuart MacFarlane i feiringen etterpå.

– Du vant kampen, du briljerte. Tilbake i tittelkampen. Kom deg ned i tunnelen. Jeg mener det, helt seriøst, sa Jamie Carragher som ekspert på Sky Sports.

Ødegaard selv har slått tilbake flere ganger.

– Hvis ikke når man vinner, når får man da lov til å feire? spurte han retorisk.

Guardiola er full av lovord om tittelrivalens kaptein før storkampen 17.30 søndag. En 15 år gammel Ødegaard var på besøk hos hans tyske klubb Bayern München.

Men han irettesetter VG da vi spør om hva han synes om Ødegaards utvikling siden det.

Manchester City fikk både John Stones og Kyle Walker skadet i landslagspause, og ingen av dem var på plass på torsdagens trening, ifølge Manchester Evening News.

Jack Grealish, Ederson og Kevin De Bruyne kunne ikke spille for sine landslag, fordi de er skadet, og alle tre jobber med å komme tilbake til sesongavslutningen.

Arsenal-sjef Mikel Arteta sier på sin pressekonferanse fredag at Saka, Gabriel og Martinelli ikke har trent, men at det er en mulighet for at de kan bli klare til søndag.

Manchester City tar søndag kl. 17.30 imot Arsenal til nøkkelmatch i kampen om ligagullet: Arsenal topper nå med 64 poeng, mens City har 63 – begge med 28 kamper spilt.