Southgate forsvarer bruken av Stones: – Det samme som Norge gjorde med Haaland og Ødegaard

Englands landslagssjef Gareth Southgate ble møtt med kritiske røster da han valgte å benytte seg av John Stones i Englands treningskamp mot Belgia tirsdag. Nå slår han tilbake.

Manchester City-forsvareren spilte først 90 minutter i 1-0-tapet mot Brasil, før han igjen ble valgt i startelleveren mot Belgia tirsdag kveld.

Da holdt det i bare ti minutter for 29-åringen, som slukkøret måtte forlate banen med en skade i lysken. Dermed er han også å regne som høyst usikker før storkampen mellom City og Arsenal kommende helg.

Etter kampen mot Belgia fikk landslagssjef Southgate spørsmål om det var en risiko å benytte seg av Stones.

– Vel, nei. Vi måler alt. Den første kampen var ikke intensiteten på et høyt nivå. Vi gjorde nøyaktig det samme som Nederland gjorde med Virgil van Dijk og det samme som Norge gjorde med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Nathan Aké startet også for Nederland, påpekte Southgate.

Haaland og Ødegaard, som søndag står på hver sin banehalvdel i storkampen i Manchester, startet begge Norges landskamper mot både Tsjekkia og Slovakia. De to nordmennene kom seg gjennom landslagspausen uten problemer.

– Det er alltid fokus på oss når det stilles spørsmålstegn rundt disse tingene. Stones kom inn etter ikke å ha spilt på to uker, så det handler ikke om overbelastning. Men jeg hater å sende spillere tilbake til klubbene sine skadde, fortsatte Southgate.

Ett poeng skiller Arsenal, Liverpool og Manchester City når ti serierunder gjenstår av årets Premier League-sesong.