– Et nivå det knapt er mulig å være på over tid

Foran en hektisk sesonginnspurt begynner problemene å hope seg opp for Manchester City.

I den første av to kvartfinaler i Champions League spilte Manchester City 3–3 mot Real Madrid i et ellevilt gigantoppgjør.

Pep Guardiola var nokså fornøyd med resultatet de tar med seg til returoppgjøret i Manchester, men kampen og det enormt tette kampprogrammet kan også ha skapt en rekke bekymringer for City-sjefen.

Foden og Rodri er de to med flest minutter for City denne sesongen.

– Jeg trenger virkelig en pause, fortalte Rodri i pressesonen etter kampen.

– Noen ganger er det bare sånn det er. Jeg må tilpasse meg, men hvile er noe vi mangler, ja.

Og i tillegg: Erling Braut Haaland er tilsynelatende ikke i toppform – og fikk etter gårsdagens kamp hard medfart av flere eksperter.

– City har vært ekstremt flinke noen sesonger, særlig i fjor, til å treffe formtopp med nøkkelspillere akkurat de ukene der sesongen avgjøres. Så det blir helt avgjørende nå at Pep treffer med kamp- og treningsbelastning de siste ukene, mener Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås.

– Haaland har en periode nå hvor han svinger i prestasjoner som ren avslutter, men jeg mener det er en naturlig del av det å være spiss, fortsatt være ganske ung og etter hvert stadig bedre kartlagt.

– Det er litt det samme med Rodri, sier Tjærnås.

I kampen mot Crystal Palace i helgen gjorde spanjolen flere uvanlige «feil» til ham å være som kunne kostet City mål i mot.

– Det tror jeg går på slitasje og den enorme kampbelastingen. Han spiller stort sett alt og har kanskje godt av å hvile. Han blir et offer for belastningen, mener ekspertkollega Nils Johan Semb.

– Både han og Erling har lagt listen på et nivå det knapt er mulig å være på over tid uten en liten dupp i prestasjon, sier Tjærnås.