Ny Roy Keane-tirade: – Ser ut som han ikke vet hva han gjør

Den tidligere Manchester United-helten forsvarer egen kritikk mot Erling Braut Haaland – og legger på litt til.

I etterkant av uavgjortkampen mellom Manchester City og Arsenal sammenlignet Roy Keane Erling Braut Haaland med en League Two-spiller.

Uttalelsene har fått massiv oppmerksomhet, og blir igjen tema i den ferskeste episoden av podkasten «Stick to Football».

Der nekter Keane å lette på kritikken.

– En League Two-spiller, virkelig? Hadde du røyket hasj? fleiper podkastens gjest og medeier i Burnley, J.J. Watt.

Keane fleiper ikke.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det har blitt en så stor greie. Jeg hyller ham hver uke, jeg hyller Manchester City. Jeg synes han er en fantastisk spiss, men grunnspillet hans er på nivå med en League Two-spiller, gjentar han i en etterhvert opphetet diskusjon med kollegaene Jamie Carragher, Gary Neville og Ian Wright.

Sistnevnte mener Keane drar sammenligningen langt og beskriver kritikken som «for streng», men Keane lar seg ikke rikke.

– Grunnspillet uke inn og uke ut er ikke i nærheten av godt nok. Som målscorer og spiss er han den beste i verden. Og jeg sa det, men… herregud, det er dette som skjer når folk ikke lytter, fortsetter 52-åringen i diskusjonen.

– Jeg synes ikke det jeg sa var så ille. Han er ung, og han kommer til å forbedre seg.

Carragher mener det er en forskjell mellom det å være en god målscorer og det å være en god spiller.

– Jeg tror ikke han bryr seg om alt det andre (annet enn å score og komme til målsjanser). Forrige sesong husker jeg at Pep spurte han om å trekke seg litt dypere i banen og involvere seg på midtbanen. Han så litt brydd ut og jeg tror ikke han vil eller er interessert i å gjøre de tingene, sier Liverpool-legenden.