Engelsk kollaps kan få store konsekvenser: –⁠ Blytung dag for engelsk fotball

Onsdagens Champions League-kveld er også dårlig nytt for helt andre lag i Premier League.

Først røk Arsenal ut etter ettmålstap mot Bayern, som vant 4–3 sammenlagt.

Deretter trakk Manchester City det korteste strået i straffesparkkonkurransen mot Real Madrid.

– Blytung dag for engelsk fotball i Champions League. Deres to beste lag i turneringen ut. Arsenal ødela dette i hjemmekampen. To tyske lag videre. Spøker veldig for fem lag fra Premier League inn i neste sesongs Champions League nå, skriver Viaplay-kommentator Kasper Wikestad på X.

De to landene som plukker flest rankingpoeng i Europa denne sesongen, får nemlig en ekstra plass i neste års Champions League.

Lenge så det ut til at England hadde full kontroll når det gjaldt å holde Tyskland bak seg, men svake resultater har gjort at situasjonen har endret seg.

Plutselig er Europas gjeveste turnering tømt for engelske lag. Og det kan bli verre.

– England trenger et mirakel på torsdag. Faktisk kan det være avgjort allerede, skriver ESPN-journalisten Dale Johnson, som har spesialisert seg på lover og regler i fotballen.

Det er først og fremst dårlig nytt for Aston Villa eller Tottenham, som ser ut til å kjempe om fjerde- og femteplassen i Premier League.

De fire beste lagene er direktekvalifisert til neste års Champions League. Nå blir det et rotterace om hvem av lagene som tar den siste plassen.

Det har kun skjedd én gang på de seks siste sesongene at England ikke har hatt lag i Champions League-semfinalene. Det var i 2019/20-sesongen.

Liverpool og West Ham er fremdeles med i Europa League, men må snu dårlige utgangspunkt mot henholdsvis Atalanta (0–3-tap hjemme) og Bayer Leverkusen (0–2-tap borte). I Conference League vant Aston Villa 2–1 hjemme mot Lille i første gang.