Shearer støtter Haalands reaksjon: –⁠ Jeg elsker det

Erling Braut Haalands oppførsel skaper debatt i England. Tidligere storscorer Alan Shearer applauderer nordmannen.

– Jeg elsker det. Hvorfor skal han ikke være rasende? Han burde være det. Jeg hadde vært det samme, sier Shearer.

Det var i lørdagens 5–1-seier mot Wolverhampton at Haaland scoret fire mål. Nordmannen ble likevel byttet ut med ti minutter igjen – noe han var tydelig misfornøyd med.

Haalands lille krangel med City-manager Pep Guardiola har fått mye oppmerksomhet i britisk presse. Manchester United-legenden Roy Keane er blant dem som reagerte negativt.

– Vi så Haaland bli tatt av og være misfornøyd og oppføre seg som en bortskjemt drittunge. Men fordi de vinner og han scorer fire mål, så blir det nesten glemt, sa Keane under Sky Sports sending søndag.

Det hører med til historien at Haaland-familien og Keane har hatt en feide i lang tid. Den anerkjente fotballjournalisten Henry Winter mener det er «vanskelig å ta Keanes kommentar seriøst.

«Ikke bare fordi det er en del av en gammel agenda, men fordi det åpenbart er feil. Haaland er ingen «bortskjemt drittunge», men heller et strålende konkurransemenneske. Det er en kvalitet som en født vinner som Keane burde respektere», skriver Winter på X.

Haalands oppførsel på sidelinjen ble også et tema i podkasten «The Rest Is Football», der profilene Alan Shearer, Gary Lineker og Micah Richards diskuterer helgen som var.

Shearer, som er mestscorende i Premier League-historien, hyller reaksjonen til Haaland.

Samtidig understreker den tidligere Newcastle-storscoreren at han også forstår hvorfor Guardiola valgte å hvile Haaland – og han tror duoen skværet opp raskt i garderoben.