KFUM brukte suspendert spiller i cupen: –⁠ Vi har gjort en tabbe

Nå vurderer 2.-divisjonsklubben Lysekloster å legge inn en protest mot Oslo-klubben.

Lysekloster og «Kåffa» møttes i cupens 4. runde, men det var i KFUMs kamp mot Sogndal i 3. runde at KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte og scoret i straffesparkkonkurransen.

Hadzic pådro seg to gule kort i cupens to første runder og skulle dermed vært suspendert i Sogndal-kampen.

– Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klare over, dessverre. Det er bare å beklage det, sier Thor Erik Stenberg til VG. Han er daglig leder i KFUM.

– NFF tok kontakt med oss i dag. Vi sender dem en forklaring, og så blir det opp til dem hva som blir konsekvensene her.

– Hva frykter dere av konsekvenser?

– Jeg frykter egentlig ikke så mye annet enn en reprimande eller en bot, eventuelt. Det er beklagelig at det skjer. Vi skal så klart ha kontroll på sånt selv, svarer Stenberg.

I seriespill suspenderes spillere ved fire gule kort. I cupen er det derimot kun to gule kort som skal til.

– Vi har et system som fanger opp gule kort i serien, men det fanger ikke opp kort i NM-kamper. Så der gikk vi på finten, sier KFUM-lederen.

Lysekloster, som til daglig spiller på nivå tre i seriesystemet, vurderer å legge inne en protest.

– Vi kommer til å sjekke opp i det. Bare tenk om de vinner hele cupen. Da er det virkelig noe som skurrer, sier Lysekloster-trener Ruben Hetlevik til BT.

KFUM er blitt bedt om å komme med en redegjørelse av Norges Fotballforbund, skriver BT. Det vil bli tatt stilling til om det opprettes en sanksjonssak neste uke.